Κυβέρνηση προς αγρότες: «Δεν μπορεί να γίνει διάλογος από μηδενική βάση»

0
169
Αθήνα

Νέα πρόσκληση για «εξαντλητικό και ειλικρινή» διάλογο, όχι όμως από μηδενική βάση, απηύθυνε προς τους αγρότες η κυβέρνηση την Τρίτη, λίγα 24ωρα πριν από την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε: «Η πρόσκληση για εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι, αλλά δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση».

Σημείωσε, δε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη ζήτησε από τους αγρότες να απομονώσουν εκείνους που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για δικούς τους λόγους.

Nωρίτερα, ανόητο και παράλογο χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, το γεγονός ότι οι αγρότες αρνούνται να καταβάλλουν 25 ευρώ το μήνα επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να εξασφαλίσουν και αυτοί εθνική σύνταξη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι οι αγρότες με τις υπάρχουσες διατάξεις στην 5η ασφαλιστική κατηγορία πληρώνουν 1.239 ευρώ και με βάση την κυβερνητική πρόταση θα πληρώνουν παραπάνω 25 ευρώ το μήνα.

«Γιατί θα πρέπει αυτή η λογική της αντίρρησης να διατηρείται; Δεν έχει καμία εξήγηση. Μάλλον ή δεν το ξέρουν -και κάποιοι δεν το ξέρουν- ή οι άλλοι θα πρέπει να μας πουν πώς αντιλαμβάνονται το συμφέρον των αγροτών» ανέφερε.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης απηύθυνε έκκληση για διάλογο στους αγρότες, λέγοντας: «Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να ακούει «για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση· στις 12.000 που έχουν αίτημα οι αγρότες, αντιστοιχεί στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, κάτι που σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους».

«Η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε» επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500056994