Μαυρωτάς: Δεν κατεβαίνει το Ποτάμι στις εκλογές και δεν στηρίζει κανέναν

0
42

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Την απόφαση του Ποταμιού να μην κατέβει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές γνωστοποίησε ο Γιώργος Μαυρωτάς μιλώντας στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Τρίτης.

Ο ίδιος δεν έκανε περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με την πορεία του κόμματος, ενώ περιορίστηκε να τονίσει πως το Ποτάμι έχει πολιτικό ρόλο να διαδραματίσει.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ενημέρωσε για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Ποταμιού. Την ίδια ώρα υπέδειξε για διάδοχό του τον Γιώργο Μαυρωτά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα εισηγήθηκε τη μη κάθοδο του Ποταμιού στις εθνικές εκλογές, διευκρίνισε ωστόσο πως θα συνομιλήσει με τα στελέχη σε όλη την Ελλάδα για να εκφράσει την τελική του απόφαση.

Μέσα από τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ1, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε πως δεν συζητήθηκε να δοθεί επίσημη στήριξη σε άλλο κόμμα.

Διευκρίνισε επίσης πως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν παραιτείται άμεσα απ′ την ηγεσία του κόμματος, αλλά στις αρχές Ιουλίου. Αυτό, όπως εξήγησε, γιατί το συνέδριο για την ανάδειξη νέου επικεφαλής θα γίνει το φθινόπωρο και με βάση τον κανονισμό αυτό μπορεί να γίνει κατά μέγιστον τρεις μήνες μετά την παραίτηση του επικεφαλής.