Ομιλία Τσίπρα για την ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων

0
68
26 Jan 2015, Athens, Attica, Greece --- Alexis Tsipras, leader of the party Syriza, looks on after getting the mandate to form a government one day after the Greece general elections in Athens, 26 January 2015. Greece's leftist, anti-austerity Syriza party and itsleader Alexis Tsipras are the strongest party after the elections. Photo: Michael Kappeler/dpa --- Image by © Michael Kappeler/dpa/Corbis
Αθήνα

Χαιρετισμό απηύθυνε το πρωί της Πέμπτης στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων (Equity Fund of Funds) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει εγκαίρως η β’ αξιολόγηση, για να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία. Η κατάσταση αρχίζει να αναστρέφεται θεμελιακά, σημείωσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να βγει η Ελλάδα στις αγορές το 2017.

Όπως τόνισε, δεν υπάρχει ευρωπαϊκός θεσμός που να θέλει να διασαλευτεί η πορεία εξόδου της ελληνικής οικονομίας από το βαθύ πολυετές τούνελ και να επιστρέψει στην αβεβαίοτητα.

Δεν θέλει κανείς να αποθαρρυνθούν οι επενδυτές που έχουν αρχίσει να επιστρέφουν, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι είναι ανάγκη να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και προς αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την σημερινή σύμβαση.

Το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρετσού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε την κ. Κρετσού για την συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, εν όψει της υπογραφής της σύμβασης για το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων.

Πηγή: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500121929