Πανελλαδικές: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων για τα τμήματα των ΑΕΙ [Πίνακες]

0
15

Ρεκόρ αριθμού εισακτέων ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων  που διεκδικούν μία θέση στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον πίνακα με όλα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που θα συμπεριληφθούν στο φετινό μηχανογραφικό το οποίο είναι σημαντικά αλλαγμένο σε σχέση με το περσινό, λόγω των συγχωνεύσεων πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Παιδείας  ο αριθμός των εισακτέων για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος ανέρχεται σε 78.335. Ο αριθμός, δηλαδή,  είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με πέρυσι (74.692).

Το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις για τα τμήματα των ΑΕΙ στο «παρά πέντε» των εκλογών, επιχειρεί να δημιουργήσει μία εικόνα ότι εξασφαλίσουν μία θέση στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι.

Πού αυξάνονται οι εισακτέοι

Στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης παρατηρείται σημαντική αύξηση των εισακτέων σε σχέση με πέρυσι κατά 36 θέσεις (272 έναν 236 πέρυσι).

Αύξηση καταγράφεται επίσης στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (195 έναντι 180 θέσεων πέρυσι) καθώς και μικρή αύξηση στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης το οποίο θα απορροφήσει την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 221 φοιτητές. Αντίστοιχη αύξηση καταγράφεται και στο Παιδαγωγικό του ΕΚΠΑ.

Η πρώτη εικόνα για τις Ιατρικές και Νομικές σχολές της χώρας είναι ότι ο αριθμός των εισακτέων παραμένει αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι και ως εκ τούτου, ο ανταγωνισμός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή