Σταθάκης: Άδεια για Ολυμπιάδα – Τρίμηνη διαιτησία για Σκουριές

0
65

Η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας είναι έτοιμη, αλλά η διαδικασία της διαιτησίας για την άδεια για τις Σκουριές θα πάρει τρεις μήνες. Αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής που διαμαρτύρονται για το «πάγωμα» των επενδύσεων της Eldorado Gold.

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι εντός των ημερών θα δοθεί στην εταιρία η άδεια για την Ολυμπιάδα, οπότε εκεί θα μπορεί να προχωρήσει.

Σε ό,τι αφορά τις Σκουριές και την μεταλλουργία, δηλαδή την καθετοποίηση της παραγωγής στην Ελλάδα, η διαδικασία της διαιτησίας προβλέπεται ότι θα διαρκέσει ένα τρίμηνο. Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, το νομικό συμβούλιο του κράτους αρχίζει τη διαδικασία της διαιτησίας σήμερα.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι έγκειται στην εταιρία να πάρει τις αποφάσεις της.

Η Eldorado Gold έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν δοθούν οι άδειες έως τις 22 Σεπτεμβρίου, θα αναστείλει τις επενδύσεις της στη χώρα.

Η εμπλοκή έχει θορυβήσει τους εργαζόμενους στην εταιρία και ομάδα μεταλλωρύχων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο, ζητώντας να δοθούν οι άδειες για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο και ζήτησαν συνάντηση με τον Γ.Σταθάκη. Μετά από διαβουλεύσεις, συμφωνήθηκε επιτροπή των εργαζομένων να συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κοινό πλαίσιο.

Νωρίτερα, πάντως, οι μεταλλωρύχοι έλεγαν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν χωρίς τις άδειες, ενώ και άλλοι εργαζόμενοι έρχονταν με πούλμαν από τη Χαλκιδική.

Πηγή: news.in.gr/economy