Στη Λευκωσία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ

Στο πλαίσιο περιοδείας

0
46

Ο αρμόδιος για τα θέματα Ευρώπης και Ευρασίας θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης των ενεργειακών πόρων

Στη Λευκωσία θα βρίσκεται την Παρασκευή, ο  υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Γουές Μίτσελ.

Κατά την επίσκεψή του, στην ατζέντα των επαφών του είναι θέματα ενέργειας, το Κυπριακό και περιφερειακά ζητήματα.

Σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι ο κ. Μίτσελ θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα θα συναντηθεί με τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, όπως και με αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΡΙΚ στη Νέα Υόρκη, Απόστολο Ζουπανιώτη, ο Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφθεί την Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Την Πέμπτη ο κ. Μίτσελ θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συζητήσει με την ελληνική ηγεσία θέματα που αφορούν την εμβάθυνση των διμερών στρατηγικών δεσμών και της συνεργασίας, περιλαμβανομένων των τομέων της άμυνας, της ενέργειας, του εμπορίου και των επενδύσεων. Ο Αμερικανός υφυπουργός θα επισκεφθεί επίσης την Πρίστινα, τα Σκόπια και το Βελιγράδι.

Με την επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού στην Κύπρο θα ανανεωθούν οι συζητήσεις για το Κυπριακό, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι είναι γνωστές η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών και η επιθυμία της Λευκωσίας να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών.