Στην Ολομέλεια η νέα ρύθμιση για τις offshore

0
65
Αθήνα

Κατατέθηκε και συζητείται αυτήν την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την καθιέρωση καθολικής απαγόρευσης συμμετοχής στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα στην αλλοδαπή, για τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα.

Η εν λόγω τροπολογία θα αντικαταστήσει τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου για τις offshore, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την προσέγγιση της Γεωργίας στην ΕΕ.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία επί της νέας διάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νομικοί σημειώνουν πως επί της ουσίας δεν αλλάζει το αποτέλεσμα που επέφερε η δημοσίευσης σε ΦΕΚ της διάταξης του πολυνομοσχεδίου για τις offshore.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός γραμματέας της Ενωσης Ποινικολόγων Βασίλης Χειρδάρης δηλώνει στα Νέα, ότι «η απαλλαγή επιτεύχθηκε και η οποιαδήποτε μεταγενέστερη (επαν)απαγόρευση δεν έχει κανένα αρνητικό πρακτικό αποτέλεσμα για τους παρανομήσαντες μέχρι τη δημοσίευση του νέου νόμου. Η νέα διάταξη θα έχει ισχύ μόνο για όσους την παραβιάσουν από την εφαρμογή της, δηλαδή μόνο για τους παραβάτες του μέλλοντος. Οι υπόλοιποι θα απολαύσουν τη “νομιμότητά” τους».

Πηγή: http://news.in.gr