Το νοσοκομείο Metropolitan απέκτησε το ρομποτικό σύστημα Da Vinci Xi

0
89

Με δύο Da Vinci και ένα Μako, το Μetropolitan έχει εγκαταστήσει το μεγαλύτερο ρομποτικό σύστημα της Ελλάδας και το θεραπευτηριο τοποθετείται ως ένα από τα καλύτερα ρομποτικά κέντρα της Ευρώπης.

Η εγκατάσταση και δεύτερου ρομποτικού συστήματος στο Metropolitan Hospital είναι πλέον γεγονός. Στις 29 Ιουνίου 2017 πέρασε το κατώφλι των χειρουργείων του Metropolitan το πλέον σύγχρονο και πιο άρτια εξοπλισμένο μηχάνημα Ρομποτικής Χειρουργικής που είναι διαθέσιμο παγκοσμίως, το da Vinci Xi. Έτσι, το Metropolitan γίνεται όχι μόνο το πρώτο στην Ελλάδα θεραπευτήριο που διαθέτει το συγκεκριμένο κορυφαίο μηχάνημα Ρομποτικής Χειρουργικής, αλλά το πρώτο θεραπευτήριο της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης που διαθέτει δύο ταυτοχρόνως λειτουργικά ρομποτικά συστήματα da Vinci.

Το ρομποτικό σύστημα da Vinci Xi έχει ενσωματώσει όλη την τεχνολογία αιχμής των τελευταίων 7 χρόνων, παρέχοντας στον χειρουργό περισσότερες δυνατότητες για πιο εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό ρομποτικό χειρουργείο. Η βασική διαφορά του από το αμέσως προηγούμενο μοντέλο, το οποίο επίσης διαθέτει το Metropolitan, είναι ότι οι ρομποτικοί βραχίονες γίνονται περισσότερο ευέλικτοι, πιο ακριβείς και πιο ανεξάρτητοι στη λειτουργία τους, μιμούμενοι ακόμα καλύτερα τις κινήσεις του ανθρώπινου χεριού, ακόμη και στις πλέον δύσκολες, δυσπρόσιτες και απαιτητικές περιστάσεις (όπως π.χ. σε εξαιρετικά παχύσαρκους και βαθείς ή σε πολύ λεπτούς και μικροκαμωμένους ασθενείς).

Η εκπαίδευση του προσωπικού του χειρουργείου είχε ήδη προηγηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, οπότε ιατροί  και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πλέον εξοικειωμένοι και έτοιμοι από όλες τις πλευρές να ξεκινήσουν να λειτουργούν το νέο μηχάνημα και να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματά του προς όφελος των ασθενών.
Προτού αρχίσει να χρησιμοποιείται το νέο μηχάνημα και για να ευχηθούμε Καλή Αρχή και καλές επιτυχίες και καλά αποτελέσματα στις ρομποτικές επεμβάσεις που θα ακολουθήσουν προηγήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Mε το δεύτερο ρομποτικό σύστημα κερδίζεται χρόνος όχι μόνο για πιο ορθολογικό προγραμματισμό των υπαρχόντων ρομποτικών χειρουργείων αλλά και για διεύρυνση του φάσματος αυτών, καθώς και για τη διευκόλυνση της πρόσβασης νέων ιατρών στις νέες τεχνολογίες.

H ύπαρξη δεύτερου ρομποτικού συστήματος σε ένα θεραπευτήριο θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία και την εξοικείωση ολόκληρου του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, με τη Ρομποτική Χειρουργική. Χαρακτηριστικά μας αναφέρουν ιατροί και ιατρικοί επισκέπτες, οι οποίοι τυγχάνει να έχουν στενή επαγγελματική επαφή και με άλλα ιδιωτικά νοσοκομεία που διαθέτουν ένα ρομποτικό σύστημα, το οποίο δεν λειτουργεί τόσο εντατικά όσο αυτό του Metropolitan, ότι η πραγματοποίηση ενός ρομποτικού χειρουργείου στα νοσοκομεία «μειωμένης ρομποτικής εμπειρίας» αποτελεί «μέγα γεγονός της ημέρας» για όλη την οργάνωση του χειρουργείου. Αντίθετα, για το Metropolitan, η πραγματοποίηση 3 ή και 4 ρομποτικών χειρουργείων την ημέρα αποτελεί μια συνηθισμένη ρουτίνα.

Τέλος, η ύπαρξη δεύτερου ρομποτικού συστήματος σε ένα νοσοκομείο αυξάνει την ασφάλεια και παρέχει ακόμη μεγαλύτερες εγγυήσεις για μια πιο εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των ρομποτικών χειρουργείων.

Πηγή : https://www.protothema.gr/ugeia/article/694220/da-vinci-to-nosokomeio-metropolitan-ehei-to-pio-exeligmeno-robotiko-sustima/?fbclid=IwAR1XMwTj3ViLTFNB9iiZ3xENuIpXRMOdvWIi_riszoGHsJtuKvt4KPnb7mA