Το πρώτο ανθρωποειδές Ρομπότ κυκλοφόρησε και το όνομα αυτού…Pepper!

0
116

Το Pepper, είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει και να αντιδρά σε ανθρώπινα συναισθήματα! Είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία για οικιακή χρήση.

Η εταιρεία SoftBank ανακοίνωσε ότι η πώληση του Pepper θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου και σκοπεύει να διαθέτει μηνιαίως 1.000 μονάδες.
Αξίζει να αναφερθεί πως το κόστος του Pepper Robot είναι 1.600 δολάρια, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρεκόρ πωλήσεων που κατέγραψε. O ιθύνων νους της Softbank, Masayoshi Son, δήλωσε ότι το Pepper μπορεί άνετα να κάνει συντροφιά, ενώ επίσης μπορεί και να διασκεδάσει τους ιδιοκτήτες του, καθώς έχει την ικανότητα να τραγουδάει, να χορεύει, ακόμη και να λέει ανέκδοτα!

Μάλιστα, από τις εκπληκτικές δυνατότητες του Pepper μπορούν να επωφεληθούν και επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και σχολεία και νοσοκομεία. Το Pepper αναμένεται του χρόνου να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στην Αμερική.

018526661_30300
Το Pepper έχει τη δυνατότητα να «θυμάται» πρόσωπα και είναι προγραμματισμένο να αναγνωρίζει ανθρώπινα συναισθήματα.

Διαθέτοντας τουλάχιστον 20 κινητήρες και εξαιρετικά ευκίνητους βραχίονες, το Pepper χαρακτηρίζεται ως ένα οικιακό ρομπότ, το οποίο μπορεί να παράσχει βοήθεια σε ηλικιωμένους, ενώ είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση.