Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες»

0
42

Οργή, όπως αναμενόταν, προκάλεσε στην Άγκυρα η απόφαση του ΣτΕ να εγκρίνει τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση που ελήφθη αγνοεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και προσβάλλει τον τουρκικό λαό: «Έτσι, η Ελλάδα έχει καταχωρηθεί στη διεθνή κοινότητα ως χώρα που προστατεύει και προστατεύει το πραξικόπημα. Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα επαναλάβει παρόμοια λάθη στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για την «πλέον επονείδιστη απόφαση για μια χώρα».

«Το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ, αποφάσισε να πατρονάρει τους τρομοκράτες που επιχείρησαν με την απόπειρα πραξικοπήματος να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία. Η παράνομη αυτή δικαστική προσέγγιση που προστατεύει τους τρομοκράτες έναντι της δημοκρατίας είναι σοβαρή», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΠΗΓΗwww.iefimerida.gr