Ζώδια και διαφωνίες! Ποιά τις δέχονται, ποιά δεν τις μπορούν καθόλου;

0
44

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις αλλά και οι ρομαντικές ταινίες, μας παρουσιάζουν μια ειδυλλιακή εικόνα των ζευγαριών που ζουν στην απόλυτη ευτυχία! Κανένα άγχος, θυμός, γκρίνια ή διαφωνία δεν σκιάζει τον έρωτα τους. Όμως, στην πραγματική ζωή τα πράγματα από ροζ μερικές φορές γίνονται κόκκινα, η μάλλον κοκκινόμαυρα.. Όταν ο θυμός ξεχειλίζει και η υπομονή εξαντλείται ο καυγάς είναι μονόδρομος!

Το θέμα είναι θα καταφέρεις τίποτε με τις φωνές σου ή δεν θα φτάσουν καν στα αυτιά του αφού έχει εκπαιδευτεί να μην ακούει;;

ΚΡΙΟΣ

Έστησες το Κριάρι στον τοίχο και τον κατσαδιάζεις αλύπητα για τα παραπτώματά του; Ακόμα και δίκιο να έχεις, ξαφνικά θα αρχίσει ένας σκληρός πόλεμος μεταξύ σας και θα σας ακούσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Θα έχεις διαβάσει ότι ο κυβερνήτης πλανήτης του Κριού, είναι ο μαχητικός Άρης, αυτό λοιπόν σημαίνει ότι έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που είναι αρκετά οξύθυμος, νευρικός, αλλά και καβγατζής. Δεν σηκώνει λοιπόν από τσαμπουκάδες, ακόμα και να έχει φταίξει… Θα αρχίσει τις φωνές, άσε που είναι και αθυρόστομος και μπορεί ξαφνικά να ακούσεις του κόσμου τα… κοσμητικά επίθετα! Για να πετύχεις λοιπόν αυτό που θέλεις και για να σου παραδεχτεί το σφάλμα του, θα πρέπει να τον μαλώσεις με το “γάντι”, δηλαδή να προσπαθήσεις με ευγενικό τρόπο και διπλωματία να του πεις ό,τι έχεις να του πεις…

 

ΤΑΥΡΟΣ

Αν τα έχεις μαζεμένα και θέλεις να ξεσπάσεις στον Ταύρο, το πιο πιθανό είναι να μαλώσεις μοναχικά και να μην συμμετέχει καθόλου στον καβγά που ξεκίνησες. Ο Ταύρος δεν χάνει την ψυχραιμία του σε τέτοιες καταστάσεις, θα σε ακούσει, δεν θα πει τίποτα και όταν ηρεμήσεις τότε είναι που θα έρθει η δική του σειρά να μιλήσει, για να σου εκθέσει τις απόψεις του για το μεταξύ σας θέμα. Ωστόσο να ξέρεις ότιέχει μεγάλο πείσμα και έτσι δεν του είναι εύκολο να υποχωρήσει και να δεχτεί αυτά που θα του πεις. Ο Ταύρος θα σε προειδοποιήσει να ρίξεις τους τόνους αρκετές φορές, θα δεχτεί το “μάλωμά” σου, όμως αν εσύ το συνεχίσεις για πολύ και τον προσβάλεις ή του μιλήσεις άσχημα, τότε το ποτήρι θα ξεχειλίσει και θα τον δεις να μεταμορφώνεται σε… ταύρος σε υαλοπωλείο!

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είναι γνωστό ότι ο Δίδυμος έχει πολύ παιδικές αντιδράσεις, έτσι λοιπόν, αν τον στήσεις στην γωνία για να του τα “χώσεις” και να τον μαλώσεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα σε πιάσουν τα γέλια. Ο Δίδυμος θα το ρίξει στην πλάκα, θα σου κάνει γκριμάτσες, θα πετάξει ένα έξυπνο αστείο, που θα ξεχάσεις στη στιγμή το λόγο, που ξεκίνησες να τον μαλώνεις! Αν τον πετύχεις στις μαύρες του… τότε μην νομίζεις ότι θα προλάβεις να πεις και πολλά… Με το που ξεκινήσεις να μιλάς, θα σε πιάσει μονότερμα και θα πάρει αυτός τη θέση τη δική σου, θα ξεκινήσει δηλαδή να σε μαλώνει χωρίς σταματημό… Όπως και να έχει λοιπόν, μην περιμένεις να βρεις το δίκιο σου!

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μαλώνεις έναν Καρκίνο; Τώρα ξεκινά η τραγωδία… Θα σε κοιτάξει με ένα λυπητερό βλέμμα, τα μάτια του θα βουρκώσουν, θα προσπαθήσει να σου κεντρίσει το συναίσθημα, μπας και σταματήσεις… Αν δεν τα καταφέρει να σε συγκινήσει με αυτό τον τρόπο, τότε ξεκινά το σόου! Θα αρχίσει να κλαίει γοερά, θα φωνάζει και θα προσπαθήσει να βγει και από πάνω, γιατί θα σου χτυπάει όλες τις παλιές ατασθαλίες σου, προκειμένου ο ίδιος να βγει λάδι! Αν εσύ όμως συνεχίζεις να του επιτίθεσαι και δει ότι κανένα από τα παραπάνω κόλπα δεν έπιασαν… τότε εκεί είναι πραγματικά που θα κλάψει και θα ζητά γονατιστός συγνώμη!

 

ΛΕΩΝ

Σκέφτεσαι να στήσεις στην γωνία τον Λέοντα για να το κατσαδιάσεις; Θα πρέπει από την αρχή να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να παραδεχτεί το λάθος του, αλλά θα αντιδράσει κάπως έτσι: Θα σε κοιτάξει με ύφος μπλαζέ, γεμάτο από ειρωνεία… θα σου πει με νόημα “Βρε τι μας λες” και αν εσύ πάρεις φωτιά και αρχίζεις να του μιλάς ακόμα πιο έντονα κατηγορώντας τον, εκεί θα σου βγει στην επίθεση και θα αρχίσει να σε κατηγορεί για χίλια δυο πράγματα, που θα σκεφτεί επιτόπου εκείνη την στιγμή! Το σίγουρο είναι ότι θα σε φέρει στο σημείο να πεις: “Εντάξει, εντάξει… εσύ έχεις δίκιο… υποχωρώ”! Με τέτοιο πείσμα και εγωισμό, πού πας παιδάκι μου να τα βγάλεις πέρα;

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος συνηθίζει να κριτικάρει και να μαλώνει τον άνθρωπο που αγαπά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι του αρέσει όταν του κάνουν το ίδιο. Εσύ λοιπόν μπορεί να ξεκινήσεις έναν καβγά και να αρχίζεις να λες όλα όσα σου έρχονται στο μυαλό εκείνη την ώρα… Αν το ύφος σου δεν είναι το κατάλληλο, αν υψώσεις τον τόνο της φωνής σου ή χρησιμοποιήσεις λόγια που δεν του αρέσουν, εκεί θα σηκωθεί να φύγει, χωρίς να κάτσει να σε ακούσει! Η απάθεια στο βλέμμα και στις αντιδράσεις του, είναι πολύ πιθανό να σε κάνουν να εξοργιστείς ακόμα περισσότερο… Για να σου παραδεχτεί λοιπόν ότι έχεις δίκιο, θα πρέπει να του εκθέσεις με ήρεμο τρόπο τα επιχειρήματά σου!

athensmagazine.gr