Απίστευτη τουρκική πρόκληση: Οι βαλλιστικοί μας πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν την Αθήνα

0
113

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα της Αγκυρας απέναντι στην Αθήνα. Δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στην στρατιωτική ανωτερότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας «διαφημίζοντας» τον βαλλιστικό πύραυλο «Bora» που έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και μπορεί αν φτάσει μέχρι την Αθήνα επισημαίνοντας την έντονη ανησυχία της Ελλάδας.

Παράλληλα ισχυρίζονται ότι ετοιμάζουν νέο βαλλιστικό πύραυλο με βεληνεκές τα 800 χιλιόμετρα.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για το όπλο των Τούρκων, το Bora. Ο πύραυλος Bora έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα από την πλευρά του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος που το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να πιέσει για την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ένα πράγμα: χωρίς να ρισκάρει τη ζωή κανενός στρατιώτη της, η Τουρκία μπορεί πλέον να πιέσει την Αθήνα. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν πύραυλο που να μπορεί να “αντιμετωπίσει” τον Bora…», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Η ανάπτυξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενοχλεί τις χώρες της Δύσης και κυρίως της Ελλάδας. Πολλές χώρες δεν μπορούν να δεχθούν την ύπαρξη και την κυριαρχία του τουρκικού στρατού. Είναι γνωστό πως η μεγάλη δύναμη της Ελλάδας είναι η πολεμική αεροπορία της. Πέραν αυτού, η προσπάθειά της να βελτιώσει τις ναυτικές δυνάμεις της, οφείλεται στο ότι βρίσκεται αντιμέτωπη στην θάλασσα με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας, δεν χρειάζεται καν να συγκριθούν με τις ελληνικές», γράφει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του θέματος τον Μάιο του 2017, η Τουρκία πραγματοποίησε στη Σινώπη την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου «Bora» (γνωστός στην εξαγωγική του έκδοση ως Khan).

Σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα, ο «Bora» είναι μέσα στο Top 5 των τακτικών βαλλιστικών πυραύλων παγκοσμίως.

Παράλληλα κυκλοφόρησαν και βίντεο από τις δοκιμές του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας.

https://www.youtube.com/watch?v=a9jrIMexSPM

https://www.youtube.com/watch?v=Jp_0s7WlVPM

ΠΗΓΕΣAksam, Star