Αστροναύτες δίνουν μάχη επιβίωσης στην έρημο! [βίντεο]

0
38

Μάχη επιβίωσης στην έρημο Γκόμπι έδωσαν Κινέζοι αστροναύτες για 48 ώρες στο πλαίσιο εκπαίδευσης τους, ώστε να αντιμετωπίσουν αντίξοες συνθήκες παρόμοιες με αυτές μιας έκτακτης προσεδάφισης σε ξένο πλανήτη.

Κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν, από το σκληρό και αφιλόξενο έδαφος της ερήμου Γκόμπι, μετά από ένα έντονο πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 19 ημερών με στόχο την προετοιμασία της ομάδας για μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

Το 15μελές πλήρωμα ολοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευση επιβίωσης στο βάθος της ερήμου Badain Jaran – μια υποενότητα της ερήμου Gobi κοντά στο κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων Jiuquan στην Εσωτερική Μογγολία.Η εκπαίδευση σχεδιάστηκε για να προετοιμάσει τους αστροναύτες στο ενδεχόμενο επείγουσας προσγείωσης στο διάστημα. Οι αστροναύτες έπρεπε να βγουν από την κάψουλά τους, να αναφέρουν την τοποθεσία τους και να επιβιώσουν στην έρημο μέχρις ότου έρθει η διάσωση 48 ώρες αργότερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua .

Βίντεο δείχνει τους αστροναύτες να προσπαθούν να επιβιώσουν στην τεράστια έρημο σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

“Η εκπαίδευση ήταν έντονη και απαιτητική, ειδικά όταν έπρεπε να ξεπεράσουμε τους ανέμους, τις υψηλές θερμοκρασίες και την έλλειψη νερού” , δήλωσε στη South China Morning Post η Wang Yaping, η δεύτερη Κινέζα γυναίκα που έχει πάει στο διάστημα.

Το πρόγραμμα, που διοργανώνεται από το Κέντρο Αστροναυτών της Κίνας, είναι η πιο πρόσφατη εκπαιδευτική δραστηριότητα επιβίωσης για τους Κινέζους αστροναύτες μετά την κατάρτιση για επιβίωσή στη θάλασσα που πραγματοποίησαν με δύο Ευρωπαίους αστροναύτες στη θάλασσα ανοικτά των ακτών της Yantai στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας πέρυσι.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για τους αστροναύτες που ελπίζουν να εισέλθουν στον διαστημικό σταθμό της Κίνας, ο οποίος προγραμματίζεται να καταστεί πλήρως λειτουργικός έως το 2022.

ΠΗΓΗ: RT.com