Διαχείριση Κρίσεων: To “Α” και το “Ω” σε μια επιχείρηση

0
213

Η οικονομική κρίση που πλήττει την παγκόσμια οικονομία τα τελευταία χρόνια κάνει φανερό όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη των επιχειρήσεων να διαχειριστούν επιτυχώς μια κατάσταση άγνωστη μέχρι πρότινος στις περισσότερες εξ αυτών.

UntitledΑπό τον παραπάνω κανόνα δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν ούτε οι ελληνικές επιχειρήσεις μιας και η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας έχει ορατό πλέον αντίκτυπο στη λειτουργία τους. Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η υποτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας και η συχνή αλλαγή των φορολογικών σχημάτων αποτελούν “θηλιά στο λαιμό” πολλών, κυρίως μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την επιβίωση τους.

Γίνεται λοιπόν ορατή η εκ των έσω εξομάλυνση μιας τέτοιας κατάστασης δίχως όμως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων να διαθέτει ένα αξιόπιστο πλάνο διαχείρισης κρίσεων βασισμένο σε καταγραφή πιθανών κινδύνων και τρόπους αντιμετώπισης τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες να αισθάνονται “πελαγωμένοι” και πνιγμένοι στις υποχρεώσεις τους δίχως να μπορούν να πάρουν τις βέλτιστες αποφάσεις για λογαριασμό της επιχείρησης και των συνεργατών τους.

Αυτή την ανάγκη μπορούν να καλύψουν εξειδικευμένοι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι οι οποίοι έχουν την ικανότητα και την εμπειρία να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις όταν οι ίδιες οι επιχειρήσεις αδυνατούν και φαίνεται να είναι σε αδιέξοδο.

Με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση τραπεζικών σχέσεων, οφειλών προς τρίτους, φοροτεχνικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, νομικής υποστήριξης και μια ευρεία γκάμα συμβουλευτικών και επιχειρηματικών λύσεων η Chatzichristos & Partners είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία.