Εγκρίθηκε το ψήφισμα υπέρ της ίδρυσης Παλαιστινιακού Κράτους

0
209

Ομόφωνα και με παρατεταμένα χειροκροτήματα ενέκρινε η Ελληνική Βουλή σε ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια το ψήφισμά για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους παρουσία του παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

AdTech Ad

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε δι’ εγέρσεως ανέγνωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης. Με αυτό καλείται η ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί ενεργά για την προώθηση μιας λύσης δύο κρατών που θα διασφαλίζει την εγκαθίδρυση ενός βιώσιμου, ενιαίου εδαφικά, ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα.

Τον παλαιστίνιο ηγέτη υποδέχθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και συνομίλησαν στο γραφείο του.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα που βρισκόμαστε σήμερα στο προπύργιο της Δημοκρατίας» είπε ο παλαιστίνιος ηγέτης, ευχαρίστησε για το ομόφωνο ψήφισμα της Ελληνικής Βουλής και εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια βήματα.Ο κ. Βούτσης και ο παλαιστίνιος ηγέτης αντάλλαξαν δώρα σύμφωνα με την εθιμοτυπία.

Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/politiki/voylh-egkrithhke-to-pshfisma-gia-idrysh-palaistiniakou-kratos.3829166.html