Υπερψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης

0
289

“Ναι” στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών είπαν 193 βουλευτές, “όχι” είπαν 56 και απουσίαζαν 51. Απών και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. “Ναι” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις».

AdTech AdΜε ευρύτατη συναίνεση η οποία αποτυπώθηκε στη θετική ψήφο τεσσάρων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) αλλά και στο «ναι» 19 βουλευτών της ΝΔ, τριών βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς και στις πολυάριθμες απουσίες των βουλευτών του ΚΚΕ υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 193 βουλευτές, «όχι» είπαν 56 και απουσίαζαν 51. Ωστόσο, το νομοσχέδιο υπερψήφισαν και 19 βουλευτές της ΝΔ ανάμεσά τους και ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ 27 απουσίαζαν αρνούμενοι να πάρουν θέση σε ένα νομοσχέδιο που δίχασε το κόμμα συμπεριλαμβανομένου και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Αντίστοιχη εικόνα επικράτησε όμως και στους Ανεξάρτητους Έλληνες όπου τρεις βουλευτές διαχώρισαν τη θέση τους από την κομματική γραμμή (Έλενα Κουντουρά, Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος) και ψήφισαν «ναι» ενώ γεμάτη πολιτικό συμβολισμό ήταν και η απουσία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου. Πολιτική αίσθηση προκάλεσε  και η απουσία της μεγάλης πλειονότητας βουλευτών του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα όπου η επίσημη θέση ήταν «όχι» στο νομοσχέδιο. Από την ψηφοφορία απουσίαζε και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/politiki/me-194-nai-pshfisthke-to-sumfwno-symviwshs-dixasmenoi-an-el-kai-nd.3830504.html