Αιμορρο-είδες…;

0
515

Η καθημερινότητα μας είναι που είναι δύσκολη, έρχεται και αυτό ένα κακό σπυρί να την κάνει ακόμα πιο δύσκολη! Οι συντάκτες του Variety αποφάσισαν να δώσουν μια γροθιά σε αυτό το θέμα ταμπού, και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει κάποιος κάτι τέτοιο; Μα φυσικά η επιστημονική προσέγγιση αντιμετώπισης των αιμορροΐδων!

Στην προσπάθεια μάς αυτή μας έδωσε τα φώτα του ο Διευθυντής της 6ης Χειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ General, κύριος Αρχοντοβασίλης Φώτιος, ο οποίος ειδικεύεται στην ελάχιστα επεμβατική Χειρουργική εντέρου-ορθού-πρωκτού.

Τι είναι λοιπόν οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικοί ανατομικοί σχηματισμοί που βρίσκονται στο κατώτερο μέρος του εντέρου, περιέχουν τα αγγεία του ανώτερου και κατώτερου αιµορροϊδικού πλέγµατος, έχουν µορφή σάκων και με την ύπαρξή τους συμβάλλουν στην προστασία του πρωκτικού σωλήνα και στον έλεγχο των κενώσεων. Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εξωτερικές (κάτω από την οδοντωτή γραμμή) και εσωτερικές (πάνω από την οδοντωτή γραμμή).

Μη τις φοβάστε όμως και μην ντρέπεστε για αυτές!

Συχνά η αιμορροϊδοπάθεια αποτελεί πρόβλημα – ταμπού και αποτρέπει τους ασθενείς να επισκεφτούν τον ιατρό ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια της νόσου, αναβάλλοντας τη σωστή διάγνωση, αποφεύγοντας μια άμεση θεραπεία, εκθέτοντας την υγεία τους σε μεγαλύτερους κινδύνους.

Γιατί σε μένα γιατρέ;

Αν και η αιτιοπαθολογία της νόσου παραμένει αμφιλεγόμενη, η «αγγειακή» προσέγγιση αποδίδει την αιμορροϊδοπάθεια στη χαλάρωση και στην υπερχείλιση των άνω αιμορροϊδικών αρτηριών που δημιουργούν πίεση προξενώντας διάταση του αιμορροϊδικού φλεβικού πλέγματος, οίδημα, έκταση ιστών και δημιουργία αιµορροϊδικών όζων που προβάλλουν στον πρωκτικό σωλήνα.
Συνηθέστερα η αιμορροϊδοπάθεια αποδίδεται σε αυξημένη πίεση στον ορθοπρωκτικό σωλήνα, σε έλλειψη φυτικών ινών από το καθημερινό διαιτολόγιο, στη δυσκοιλιότητα, στη χρόνια διάρροια, στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, σε προβλήματα προστάτου, ή προβλήματα στην πύελο, στην παχυσαρκία στην κληρονομικότητα, στη συχνή ανύψωση βαρών, στην πολύ έντονη σωματική άσκηση, στην καθιστική ζωή, κ.α.

Τρόπος Αντιμετώπισης

  • Συντηρητική αντιμετώπιση
  • Χειρουργική θεραπεία
  • Aπολίνωση με laser (HeLP®)
  • Αιμορροϊδοπλαστική με laser (LHP®)

Γι αυτό λοιπόν ενημερωθείτε άμεσα και μην αφήνετε άλλο το χρόνο να περνάει! Μπορείτε να διαβάσετε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τους από τον Διευθυντή της 6ης Χειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ General, κύριο Αρχοντοβασίλης Φώτιος.