Οι εταιρίες ζητούν συνεργάτες που να μπορούν να χτίσουν την εμπιστοσύνη
«Δεν γνωρίζω σε ποια συμβουλευτική εταιρεία να απευθυνθώ»
Αυτή η φράση αποκαλύπτει τη σύγχυση που επικρατεί στη σύγχρονη αγορά και διακατέχει τους περισσότερους επιχειρηματίες σήμερα.
Το 2017 είδαμε ανησυχητικούς τίτλους σχετικά με το κλάδο της διαφήμισης και του marketing : H P&G έκοψε 140 εκατομμύρια δολάρια από τα έξοδα της ψηφιακής της διαφήμισης ,γεγονός που φανερώνει ότι οι σύγχρονες επιχειρήσεις πασχίζουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της αγοράς.
Οι οργανισμοί οι οποίοι θέλουν να είναι πραγματικά χρήσιμοι για τα μεγάλα εταιρικά σήματα τα οποία εξυπηρετούν πρέπει να διέπονται από τέσσερις αρχές οι οποίες είναι : μεθοδικότητα , δομή ,κουλτούρα και ηγεσία.
1.Μεθοδικότητα: Περιορίστε το κακό
Καθώς πολλοί πάροχοι υπηρεσιών παίρνουν δουλειά για το σπίτι , το πλεονέκτημα τους σήμερα είναι αντικειμενικό. Κάθε χρόνο,υπ’αρχουν ‘ολο και περισσότερα εργαλεία , κανάλια και ευκαιρίες όπου μια συμβουλευτική μπορεί να επενδύσει. Για αυτό είναι κρίσιμο να περιορίσει τις δραστηριότητες της και να μην απλώνεται σε πάρα πολλά πράγματα. Είναι σημαντικό να μπορούν να καθοδηγήσουν τους πελάτες τους να διαλέξουν το τι θέλουν να κάνουν και τι όχι.
2.Δομή : Οργάνωσε τα στρώματα
Ο Avi Dan ο οποίος είναι σύμβουλος αναζήτησης προτείνει σε ένα από τα άρθρα του «την ενσωμάτωση και την υιοθέτηση μια δομής δυο επιπέδων που είναι συχνά κοινή στις δικηγορικές εταιρίες». Στη δικιά του περίπτωση η δομή χωρίζεται σε τρία στάδια : Partner / Director, Practice Lead, Practitioner.
Ο Partner / Director ηγείται της δέσμευσης και λειτουργεί ως στρατηγικός σύμβουλος , ο Practice Lead επιβλέπει και καθοδηγεί τη καθημερινή δουλειά ,
ενώ ένας Practitioner είναι κάποιος που μπορεί να κάνει τα πράγματα και αποδεικνύει τη στρατηγική σκέψη με απτά αποτελέσματα.
Το καλύτερο οπλοστάσιο είναι ένας δημιουργικός Partner / Director και η ικανότητά του να μετατρέψει τις αφηρημένες σκέψεις σε απτές ιδέες και έργο, και αυτό είναι κάτι που οι σύμβουλοι δεν έχουν συνηθίσει να κάνουν – ακόμα.
3.Πολιτισμός: Σχεδιάστε μακροπρόθεσμα
“Ο κλάδος των επιχειρήσεων είναι το παιχνίδι ενός νεαρού ατόμου.” Αυτό ήταν, γενικά, ένας αποδεκτός κανόνας στον κλάδο.
Καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων γίνεται όλο και πιο έντονος εξαιτίας της ψηφιακής αναστάτωσης, χρειάζονται ταλέντα με στρατηγικό χαρακτήρα για να οδηγήσουν τις εταιρίες σε μια καλύτερη θέση. Και αυτό συχνά σημαίνει ανθρώπους με εμπειρία.
Σχεδιάστε την εταιρεία σας και τη σχέση με του πελάτες να είναι κάτι το οποίο οι άνθρωποι εξελίσσονται μέσα σε αυτό και όχι έξω από αυτό.
4. Ηγεσία: Εστίαση λιγότερο στη φήμη, περισσότερο στην εμπιστοσύνη
“Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι το πιο βραβευμένο έργο δεν κάνει χρήματα για τους οργανισμούς”.
Η οικοδόμηση ενός brand είναι η επιχείρηση στην οποία βρίσκονται οι οργανισμοί, και αυτό γίνεται κυρίως μέσω της οικοδόμησης της συνείδησης και της φήμης. Και κερδίζοντας διακρίσεις μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία σας και τον πελάτη σας να πάρει φήμη σε ένα βαθμό ή τουλάχιστον να έχει κάτι να «καυχηθεί».
Αλλά αν δεν επενδύσετε σε αυτό που διακρίνεστε η όλη φήμη μπορεί πολύ γρήγορα να καταλήξει σε δυσπιστία.
Στην εποχή της ριζοσπαστικής διαφάνειας, της πολυπλοκότητας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της διαρκούς σύνδεσης, ίσως η επιχείρηση στην οποία πρέπει να είμαστε, βοηθά τα Brands να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών και των χρηστών τους.
Χρησιμοποιήστε τη δημιουργικότητα ως τη κινητήρια δύναμη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και όχι σαν το όχημα για την εύρεση της φήμης. Με αυτό τον τρόπο η εμπιστοσύνη θα έχει μεγαλύτερο, βιώσιμο επιχειρηματικό αντίκτυπο για τους πελάτες σας.