Υπάρχει Πρόβλημα με τις Κάψουλες Καφέ;

0
349

Η Γερμανική πόλη του Αμβούργου απαγόρευσε τη χρήση της κάψουλας καφέ από τα κρατικά κτίρια σαν ένα μέτρο για την μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Η ολοένα αυξανόμενη χρήση των μηχανών καφέ που χρησιμοποιούν αυτές τις κάψουλες οδήγησε τον προηγούμενο μήνα το Αμβούργο στον αποκλεισμό των αγορών τους με δημόσιο χρήμα.

Η συγκεκριμένη “πράσινη” πολιτική βασίστηκε στη λογική ότι προκαλείται επιβάρυνη του περιβάλλοντος συχνά από επικίνδυνα στοιχεία αλουμινίου. Οι παραπάνω κάψουλες δεν μπορούν να ανακυκλωθούν εύκολα μιας και αποτελούνται από μια μίξη πλαστικού με αλουμίνιο. Ακόμη, το κατακάθι του καφέ στο εσωτερικό τους αποτελεί ακόμα ένα εμπόδιο στην διαδικασία ανακύκλωσης τους.

_88333244_more-capsules

Τα νούμερα που αφορούν τη συγκεκριμένη αγορά είναι εντυπωσιακά, χαρακτηριστικά τον περασμένο χρόνο στη Μεγ. Βρετανία οι πωλήσεις της κάψουλας καφέ έφτασε τα 112 εκατ. λίρες, ενώ αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2020.

Η ανησυχία λοιπόν είναι παγκόσμια ενώ και άλλες χώρες φαίνεται να θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Μια πρόταση για να γεύεστε τον εσπρέσο σας με μοναδικό άρωμα και γεύση, δίχως να ανησυχείτε για το περιβάλλον, είναι ο Bialetti Moka Express.

bialettialumlg

Πηγή: http://www.bbc.com/news/magazine-35605927