Πάνος Καμμένος – Τάκης Μπαλτάκος: Όχι στην Ευρώπη των Βρυξελλών

0
48

Χέρι –χέρι θα βαδίσουν στις ευρωεκλογές ο Πάνος Καμμένος με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Συνεπής στο ραντεβού του με τον Πάνο Καμμένο, ο Τάκης Μπαλτάκος περνούσε την πόρτα των γραφείων των ΑΝΕΛ στη Βουλή, στις 12.00. Ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τον υποδέχθηκε θερμά και αμέσως μετά ανακοίνωσαν στους δημοσιογράφους το περίγραμμα συνεργασίας τους ενόψει των ευρωεκλογών.

Στις δηλώσεις του ο Τάκης Μπαλτάκος αφού ξεκαθάρισε ότι δεν αποχωρεί από τη Δύναμη Ελληνισμού, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητος με τους ΑΝΕΛ στην εκλογική μάχη της Ευρώπης. Διττός ο στόχος τους, όπως ανέφερε ο κ. Μπαλτάκος. Πρώτον να ενισχυθεί ο ευρωσκεπτικισμός, καθώς όπως τόνισε, είναι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όχι στην Ευρώπη των Βρυξελλών. Δεύτερον, η διεξαγωγή ανένδοτου αγώνα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα της Μακεδονίας. Παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας και στον συνοδοιπόρο του στη Δύναμη Ελληνισμού Δημήτρη Καμμένο αλλά και γενικότερο κάλεσμα σε δυνάμεις της Δεξιάς αλλά και του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη δημιουργία κοινού πατριωτικού συνασπισμού.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ο πρώτος υποψήφιος ευρωβουλευτής που ανακοινώνεται από τους ΑΝΕΛ και στάθηκε ιδιαίτερα στους δεσμούς που δένουν τους δύο άνδρες. Όπως είπε ο κ. Καμμένος, είναι σε εξέλιξη η σύγκλιση συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που πιστεύουν στην ανοιχτή κοινωνία, στο δόγμα open society όπως το περιγράφει το ίδρυμα Σόρος, με στόχο τη δημιουργία μίας Ευρώπης με γερμανική επικυριαρχία. « Εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις οι οποίες αντιστέκονται στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας, στην κατάργηση των εθνών κρατών, στην κατάργηση των αξιών και των παραδόσεων  κάθε χώρας και σε αυτή την προσπάθεια χωράμε πολλοί.

Πολίτες που προέρχονται από την κεντροδεξιά και από την δεξιά που πιστεύουν στο έθνος κράτος πολίτες από το δημοκρατικό κέντρο  και από το πατριωτικό κέντρο και  από το δημοκρατικό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

Πάντως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ απέφυγε την ονομαστική αναφορά στον Δημήτρη Καμμένο, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν η συνεργασία θα συνεχιστεί και στις εθνικές εκλογές. Εδώ να θυμίσουμε ότι Πάνος Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος είχαν συναντηθεί ξανά τον Ιανουάριο και από τότε είχε γίνει γνωστό ότι θα υπάρξει κάποια συνεργασία μεταξύ τους, η οποία τελικά ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα. Παρόντες στην συνάντηση οι βουλευτές Μαυραγάνης, Κατσίκης καθώς και ο Κωσταντίνος Λύκας πρόεδρος του συνδέσμου αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Η HuffPost επικοινώνησε με τον Δημήτρη Καμμένο – ο οποίος δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο- και αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Λίγες ώρες αργότερα, όμως, με ανακοίνωση του ενημέρωνε για το «ξήλωμα» του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Δύναμης Ελληνισμού. Ήταν και η σαφής απάντηση ότι δεν πρόκειται να συμπορευθεί ξανά με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο- τουλάχιστον με τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Πηγή: https://www.huffingtonpost.gr/entry/panos-kammenos-takes-mpaltakos-ochi-sten-eerope-ton-vrexellon_gr_5c7fadf4e4b06ff26ba41ea8?utm_hp_ref=gr-politiki