Πώς θα χάσω κιλά μέχρι τις γιορτές; Mε αυτά τα εύκολα διατροφικά tips!

0
46

Για να κάνουμε υγιεινές αλλαγές στη ζωή μας, πηγαίνουμε στο γυμναστήριο ή ακολουθούμε αυστηρές δίαιτες, μέχρι να επανέλθουμε στις παλιές συνήθειες όταν βαρεθούμε. Ωστόσο, ούτε η ασιτία ούτε η φτωχή σε θερμίδες διατροφή είναι η απάντηση στην απώλεια βάρους. Αν δεν παρέχεις στο σώμα σου αρκετά «καύσιμα», δεν θα έχεις την ενέργεια να επωφεληθείς από τις επισκέψεις στο γυμναστήριο, ενώ καθιστάς ευάλωτο τον εαυτό σου στις ασθένειες.

Πώς θα καταφέρεις ωστόσο μέσα στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις γιορτές να εξασφαλίσεις μια όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, να χάσεις το φούσκωμα και να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου; Υιοθετώντας τις παρακάτω διατροφικές συνήθειες θα πετύχεις τον στόχο εύκολα και γρήγορα.

*Όχι στο αλάτι και τη ζάχαρη
Αν σταματήσεις να καταναλώνεις αυτά τα τόσο διαδεδομένα πρόσθετα θα διαπιστώσεις άμεσα πως ο δείκτης της ζυγαριάς σου θα αρχίσει να πέφτει. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί θα χάσεις άμεσα κιλά αλλά γιατί αυτές οι δύο ουσίες προκαλούν κατακράτηση υγρών στο σώμα. Βγάζοντας αυτές τις τροφές από τη διατροφή σου το οίδημα που προκαλούν θα μειωθεί αισθητά. Πρόσεξε την κρυμμένη ζάχαρη και το κρυμμένο αλάτι που υπάρχει στα τρόφιμα τσεκάροντας τις ετικέτες.

*Πιες πολύ νερό
Το νερό αυξάνει το μεταβολισμό και αποτοξινώνει το σώμα. Πίνοντας περίπου 2 λίτρα την ημέρα θα διαπιστώσεις το δέρμα σας να σφίγγει και να είναι πιο λαμπερό. Παράλληλα, το νερό θα σε χορτάσει και θα σε βοηθήσει να μειώσεις τις ποσότητες του φαγητού. Άλλωστε, πολλές είναι οι φορές που μπερδεύεις τη δίψα σου και την ερμηνεύεις ως πείνα.

*Βάλε στην καθημερινότητά σου το περπάτημα
Αύξησε γενικά τη φυσική σου δραστηριότητα κάνοντας αερόβια άσκηση 3 – 4 φορές την εβδομάδα. Έτσι, βοηθάς τον οργανισμό σου να «κάψει» λίπος, αυξάνεις τη μυϊκή σου μάζα και ενισχύεις τον μεταβολισμό σου. Πάντοτε, μπορείς να δώσεις έμφαση στο περπάτημα, αφού είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να γυμναστείς αερόβια.

*Κάνε μικρά και συχνά γεύματα
Ο οργανισμός μας μπορεί να κάψει με ευκολία περίπου τις 400 θερμίδες που του δίνουμε ανά γεύμα. Αν ξεπεράσεις αυτές, το σώμα κουράζεται και συνήθως αποθηκεύει το υπόλοιπο με τη μορφή λίπους. Επομένως τρώγοντας πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και 2 ενδιάμεσα σνακ βοηθάς τον οργανισμό σου να κάνει καύσεις και να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου.

*Μείωσε τις λιπαρές τροφές
Αν θέλεις να έχεις γρήγορη απώλεια κιλών θα πρέπει να βγάλεις από το πρόγραμμά σου τις κακές λιπαρές τροφές, όπως είναι τα τηγανιτά, το έτοιμο φαγητό, η πέτσα από το κρέας και τα γαλακτοκομικά με τα κανονικά τους λιπαρά. Σε καμία όμως περίπτωση μην στερήσεις από τον εαυτό σου τα καλά λιπαρά όπως είναι οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο και το αβοκάντο.

ΠΗΓΗ: www.missbloom.gr