Καινοτόμα ελληνικά προϊόντα «ταξιδεύουν» στην Ινδία!

0
348

Μια σειρά από πρωτοβουλίες και επιχειρηματικές συμφωνίες προσδιορίζουν τον νέο κύκλο στις ινδοελληνικές σχέσεις, με την Ελλάδα να διευρύνει το εμπορικό της αποτύπωμα στην Ινδία. Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιχειρηματικής αποστολής, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, ελληνικές εταιρείες ερευνούν τις δυνατότητες επέκτασης σε μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου.

Η αποστολή, υπό την αιγίδα του υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, σηματοδοτεί τη δέσμευση της Ελλάδας να ενισχύσει τις εμπορικές της σχέσεις με την Ινδία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και ινδικών φορέων, με στόχο την αμοιβαία επωφελή ανάπτυξη.

Ο Νικόλαος Σαλαπατάρας, επικεφαλής της Salas Group, με τον Υπουργό Αλιείας, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας της Ινδίας, Parshottam Rupala.

Μεταξύ των διαφόρων συμφωνιών, ξεχωρίζει η πρωτοβουλία του Νίκου Σαλαπατάρα, επικεφαλής της SALAS Group, η οποία αφορά τη διάθεση ενός καινοτόμου προϊόντος διατροφής στην ινδική αγορά. Ο κ. Σαλαπατάρας, εκπροσωπώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα, παρουσίασε στον Ινδό υπουργό Αλιείας, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας, Parshottam Rupala, μια διατροφική μπάρα υψηλής ποιότητας, επίκεντρο δεκαετούς έρευνας από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η προοπτική της διάθεσης του προϊόντος στα ινδικά σχολεία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην εξωτερική εμπορική δράση της ελληνικής βιομηχανίας.

 

Η πρωτοβουλία αυτή ερχόμενη σε συνέχεια της συμμετοχής του κ. Σαλαπατάρα στο Φόρουμ του Νταβός, όπου είχε σημαντικές επαφές με ομολόγους από διάφορες χώρες, αναδεικνύει την παγκόσμια δράση και το όραμα της εταιρείας για διαρκή ανάπτυξη και καινοτομία.

Εκτός από την πρωτοβουλία του κ. Σαλαπατάρα, η επίσκεψη στην Ινδία περιλαμβάνει συναντήσεις και επαφές σε Νέο Δελχί, Βομβάη και Μπάνγκαλορ, με την τελευταία πόλη να αναδεικνύεται ως σημαντικό κέντρο για την τεχνολογία και την καινοτομία. Την σημαντικότητα αναδεικνύει και η προγραμματισμένη παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μπάνγκαλορ της Ινδίας.

Η συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή αποτελεί μια ευκαιρία για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να εξερευνήσει νέες δυνατότητες συνεργασίας και να ενισχύσει τις διακρατικές σχέσεις με μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως.

Αυτή η διεθνής διάσταση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με την υποστήριξη της κυβέρνησης, υπογραμμίζει τη σημασία της ένταξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές. Η ελληνική παρουσία στην Ινδία, μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, αποτελεί ένδειξη της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ δύο πολιτισμικά πλούσιων και οικονομικά αναπτυσσόμενων χωρών.