Σημαντική διάκριση φοιτητών του ΠΑΜΑΚ σε διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

0
48

Την δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα Event-or από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Start Up 2018 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων -Junior Achievement Greece. Ο τελικός του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Μετά από επιλογή των επιχειρηματικών ιδεών που κατατέθηκαν, διαγωνίστηκαν στον τελικό οι 11 πιο πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες για start-up εταιρείες, που ανήκαν σε ομάδες φοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και φοιτητές του Συλλόγου Αποφοίτων (Alumni) του ΣΕΝ / JA Greece.

Την ομάδα Event-or αποτελούν οι Γιάννης Χαρχαντής, Χρυσάνθη Μπόντη, Δέσποινα Παναγιωτίδου και Ευαγγελία Τσακούμη, τεταρτοετείς φοιτητές της κατεύθυνσης Διοίκησης Τεχνολογίας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η ιδέα που διακρίθηκε αφορά ένα εργαλείο για την διαχείριση εταιρικών εκδηλώσεων και την εύρεση επαγγελματιών του χώρου και αναπτύχθηκε στο μάθημα «Επιχειρηματικότητα και Νεοφυείς Επιχειρήσεις» που διδάσκει ο επίκουρος καθηγητής Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας και Τεχνολογικής Καινοτομίας, Κωνσταντίνος Φούσκας. Η φετινή διάκριση αποτελεί τη δεύτερη συνεχόμενη, αφού φοιτητές από το ίδιο μάθημα διακρίθηκαν στο διαγωνισμό και πριν από 2 έτη.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και οι παρακάτω ομάδες που κέντρισαν το ενδιαφέρον με τις πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες τους:

Ride Along αποτελούμενη από τους φοιτητές Κωνσταντίνο Τάχα, Ζωή Κεσίδου, Άρη Κώττια και Βασίλη Αθανασιάδη που αφορά τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης πύλης που συνδέει τους ταξιδιώτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, φέρνει σε επαφή ανθρώπους που σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο ταξίδι και θέλουν να μοιραστούν τα έξοδά τους.

Work Out αποτελούμενη από τις Καραβασίλη Σοφία, Μαυριδάκη Φρατζέσκα, Μπαρούνη Κατερίνα και Αναγνωστοπούλου Χριστίνα που αφορά τη διοργάνωση και πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων σε εξωτερικό χώρο μέσα από τη χρήση εφαρμογής που θα προάγει και κοινωνικούς σκοπούς.

X-Live it αποτελούμενη από τους Πιτσαλίδη Γρηγόριο, Παπαρίσβα Ευστράτιο και Κύρου Γεώργιο που δημιούργησαν μια Πλατφόρμα ενοικίασης αθλητικού εξοπλισμού και προπονητών βασισμένη στο μοντέλο του Sharing Economy.

ΠΗΓΗwww.thestival.gr