Τα ελληνικά μάρμαρα στο πιο ακριβό «οικόπεδο» του κόσμου -«Ντύνουν» ουρανοξύστες στο Μανχάταν [φώτος]

0
83

H αξία των ελληνικών μαρμάρων είναι αδιαμφισβήτητη.

Τόσο για την ποιότητά τους όσο και για την αισθητική τους. Και κερδίζουν όλο και περισσότερο τις διεθνείς αγορές, όπως το πιο ακριβό οικόπεδο του κόσμου, το Μανχάταν, στο οποίο έχουν περίοπτη θέση.

Οταν κάποιοι συζητούν για την αυξητική πορεία της διάθεσης των Ελληνικών μαρμάρων στο εξωτερικό και επικεντρώνονται στην πώληση ογκομαρμάρων σαν πρώτη ύλη χωρίς προστιθέμενη αξία, σκοπίμως ίσως αποσιωπούν την εξ ίσου σημαντική αύξηση της χρήσης τους σε κτίρια ιδιαίτερα υψηλής εμπορικής αξίας ανά τον κόσμο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Η επιλογή τους τόσο για αισθητικούς, όσο και για λόγους ποιότητας του πετρώματος γίνεται από μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, από κορυφαία αρχιτεκτονικά γραφεία, με συμβούλους κατασκευών και διακοσμητές εσωτερικών χώρων.

Οι απαιτήσεις τους είναι εξαιρετικά υψηλές. Τα συστήματα ελέγχου για την κοπή, την επεξεργασία, το φινίρισμα και την όσο το δυνατόν ικανοποίηση των προδιαγραφών βάση του δείγματος-μοντέλου στον χρωματισμό και το μοτίβο του κάθε υλικού, είναι αυστηρότατα.

mar_27

Πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να πάρουν θέση και να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο στον τόσο ανταγωνιστικό αυτό χώρο. Η επιτυχία αυτή είναι επιστέγασμα της προσπάθειας επιχειρηματιών που επενδύουν σε μηχανήματα επεξεργασίας του μαρμάρου, υψηλής τεχνολογίας και ανθρώπων που επι πολλά χρόνια ταξιδεύουν και διαπραγματεύονται με όλες τις φυλές του κόσμου.

Προσπαθούν να πείσουν ότι τα Ελληνικά μάρμαρα είναι καλύτερα από τα Ιταλικά, τα Ισπανικά, τα Τούρκικα, τα Ινδικά, τα Κινέζικα, τα Βιετναμέζικα, τα Αιγυπτιακά η τα Αμερικάνικα και ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν ποιοτικά επεξεργασμένα μάρμαρα, σε όλες τις αγορές.

Ας φανταστούμε λοιπόν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις στο ποιο ακριβό οικόπεδο αυτού του κόσμου. Το Manhattan. Θα απαριθμήσουμε κάποια από τα έργα που ανέλαβε και αποπεράτωσε και εκτελεί η εταιρεία ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ τα τελευταία 4 χρόνια.

marmara3_0

CHANEL- 15 EAST 57TH STREET

marmara4_0

280 PARK AVENUE BANKERS TRUST BUILDING

marmara5_1

432 PARK AVENUE

marmara6_1

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr. Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων