Ξεκίνησε έρευνα για τις διαρροές των Anonymous: «Να μας φοβάστε!», απειλούν

0
59

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις κυβερνοεπιθέσεις των Anonymous Greece στις ιστοσελίδες των πλειστηριασμών της Τράπεζας της Ελλάδος και το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι με ανάρτηση τους στο facebook, την περασμένη Κυριακή.

Με νέα ανάρτησή τους, χτες το απόγευμα, οι Anonymous ανάρτησαν διάφορα έγγραφα τα οποία χαρακτήρισαν ως προϊόν υποκλοπής και «διαρροής», αλλά σύμφωνα με τις Αρχές, όπως ανέφερε η ΤτΕ, δεν έχουν καμία αξία, καθώς είναι ήδη διαθέσιμα για όλους στην ιστοσελίδα της.

Ωστόσο, η Αστυνομία περιμένει ακόμα όλες τις αναφορές των τεχνικών που ελέγχουν τις ιστοσελίδες που λένε οι Anonymous ότι εισέβαλαν, καθώς και τυχόν άλλες διαρροές εγγράφων στο διαδίκτυο, που απειλούν ότι θα ακολουθήσουν, προκειμένου να παραδώσουν τον φάκελο με όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, επανήλθαν σήμερα οι anonymous και σε μήνυμα τους στο facebook απειλούν να «ρίξουν» τα ηλεκτρονικά συστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο ίδιο μήνυμα, αναφέρουν ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πέσει θύμα κυβερνοεπιθέσεων.

Χθες, οι ίδιοι είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία είχαν υποκλέψει (hacking). Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα αρχεία ήταν δημόσια και προσβάσιμα από όλους στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ΤτΕ «οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος.