10+1 πράγματα που δεν ήξερες για τα αβγά

0
52

Με τα αβγά μπορούμε να φτιάξουμε το πιο γρήγορο και χορταστικό πρωϊνό. Περιέχουν πολλή πρωτεΐνη και λειτουργούν σαν ένα φυσικό συνδετικό προϊόν, καθώς χρησιμοποιούνται για να δένουν οι συνταγές. Ρίξτε μια ματιά σε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτή την τόσο ευέλικτη τροφή.

#1
Τα αβγά είναι η τέλεια θεραπεία για το hangover. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κυστείνη, ένα αμινοξύ που περιέχουν τα αβγά, διασπά την ακεταλδεΰδη που προκαλεί τη δυσάρεστη αίσθηση μετά από υπερβολική κατανάλωση ποτού. Τα αβγά επίσης βοηθούν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες που σωρεύονται από το αλκοόλ.

#2
Η Iowa είναι η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ στην παραγωγή αβγών με 15 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο ενώ στην Κίνα παράγεται το 40% της παγκόσμιας παραγωγής.

#3
Μια κότα παράγει από 250 έως και 279 αβγά τον χρόνο.

#4
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Poultry Science έδειξε ότι οι νεαρές κότες (ηλικίας 28 εβδομάδων) και οι μεγαλύτερες κότες (ηλικίας 97 εβδομάδων) είναι πιο πιθανό να παράγουν αβγά με χαμηλή περιεκτικότητα σε στερεά στοιχεία από ό,τι οι κότες μέσης ηλικίας.

#5
Στην επιφάνεια κάθε αβγού υπάρχουν περίπου 7.000 με 17.000 μικροσκοπικοί πόροι που απορροφούν τις μυρωδιές. Έτσι καλό θα ήταν να τα τοποθετείς μέσα σε χάρτινες συσκευασίες και μετά στο ψυγείο.

#6
Ένας εύκολος τρόπος για να δεις αν τα αβγά σου είναι φρέσκα είναι να τα βάλεις σε ένα μπωλ με νερό. Τα φρέσκα αβγά θα βυθιστούν ενώ τα παλιά θα επιπλέουν.

#7
Τα φρέσκα αβγά έχουν ασπράδι διάφανο. Αν το ασπράδι είναι λευκό τότε τα λες και μπαγιάτικα.

#8
Θέλεις να ελέγξεις αν το αβγό σου είναι βρασμένο, χωρίς όμως να το σπάσεις; Τοποθέτησέ το σε μία επιφάνεια κι άφησέ το να κυλήσει. Αν περιστραφεί ακανόνιστα είναι ωμό, αν έχει πορεία ομαλή είναι βρασμένο.

#9
Τα αβγά είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης D. Ο κρόκος ενός μεγάλου αβγού καλύπτει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

#10
Το να συμπεριλάβεις αβγά σε μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις ευκολότερα βάρος. Η πρωτεΐνη του αβγού αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και επίσης βοηθάει στο να μη χάνεις μυικό βάρος.

#11
Δεν πρέπει να τα βάζεις στην πόρτα του ψυγείου γιατί τα εκθέτεις σε κυμαινόμενες θερμοκρασίες καθώς ανοιγοκλείνεις το ψυγείο κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό το άνοιξε-κλείσε έχει ως αποτέλεσμα να χαλάνε πιο γρήγορα.

ΠΗΓΗ: m.ladylike.gr