Χλωρέλλα: Ο Πράσινος Σύμμαχος

0
263

Η σκληρή καθημερινότητα σε συνδυασμό με την κακή διατροφή συχνά πυκνά μας έχει δημιουργήσει μερικά προβληματάκια εδώ στο Variety, και όχι μόνο εμάς, ας μην κρυβόμαστε. Όσα ζούμε καθημερινά εξασθενούν το ανοσοποιητικό μας και το εντεράκι δεν λειτουργεί ρολόι, για αυτό αναζητήσαμε φυσικές λύσεις.

Ερευνώντας διάφορα καταλήξαμε στην Chlorella, ένα πράσινο κυτταρώδες φύκι, το οποίο καλλιεργείται σε μεγάλες τεχνητές λίμνες γλυκού νερού, με ελεγχόμενες συνθήκες. Η χλωρέλλα, το πράσινο άλγος του γλυκού νερού, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ευρέως γνωστό για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δύναμη. Πρόκειται για μια από τις πιο συμπυκνωμένες σε θρεπτικά συστατικά τροφές της φύσης. Στην Ιαπωνία, που φημίζεται για τα ποσοστά μακροζωίας των κατοίκων της, είναι το πιο δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής.

chlorella

Είναι εξαιρετικά πλούσια σε χλωροφύλλη, βιταμίνες, πρωτεΐνη, αμινοξέα, νουκλεϊκά οξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Στην πραγματικότητα, η χλωρέλλα περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα χλωροφύλλης από όλα τα γνωστά φυτά.

Είναι εκπληκτική η δύναμη της χλωρέλλας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα καλά βακτήρια στον γαστρεντερικό σωλήνα, βοηθώντας στη θεραπεία του έλκους, την κολίτιδα, την εκκολπωματίτιδα και τη νόσο του Crohn. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας, της ινομυαλγίας και την καταπολέμηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της υψηλή χοληστερόλης, την απομάκρυνση του οινοπνεύματος από το συκώτι, αλλά και το αδυνάτισμα, μειώνοντας το συνολικό λίπος του σώματος. Ακόμα, προάγει την υγεία της καρδιάς, την ψυχική υγεία, τη χαλάρωση και αυξάνει την ενέργεια του οργανισμού προάγοντας την ευεξία. Ταυτόχρονα, λόγω της ποσότητας της χλωροφύλλης που προστατεύει τον οργανισμό από την υπεριώδη ακτινοβολία, χρησιμοποιείται και για την αντιστροφή των συμπτωμάτων μετά τη θεραπεία με ακτινοβολία.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας της χλωροφύλλης, η χλωρέλλα έχει εξαιρετική αντιγηραντική δράση και φυσικές αποτοξινωτικές ιδιότητες. Καθαρίζει το αίμα, το πεπτικό σύστημα και το ήπαρ. Ιδιαίτερη κρίνεται η συμβολή της στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τα βαρέα μέταλλα που βρίσκονται παντού γύρω μας και λόγω αυτού συμβάλλει και στην πρόληψη του καρκίνου.

Σημαντικό είναι τα συμπληρώματα διατροφής να χορηγούνται με ιατρική επίβλεψη. Ο ιατρός Σταύρος Μωυσιάδης το συστήνει ανεπιφύλακτα και επιπλέον προσφέρει ιατρική παρακολούθηση και συμβουλές χρήσης.