Σύμφωνα με νευρολόγους 3 τρόποι που η τεχνολογία κάνει τους πονοκεφάλους χειρότερους!

0
92

Όταν ο απλός πονοκέφαλος καταντάει μαρτύριο… Ενώ είναι μόνο ένας μικρός πονοκέφαλος, οι ημικρανίες είναι συνήθως επαναλαμβανόμενες και αρκετά σοβαρές ώστε να σας κάνουν να αισθάνεστε ναυτία ή ευαισθησία στο φως και αν είστε χωρίς θεραπεία τότε μπορεί να σας βασανίζουν μέχρι και 72 ώρες.

Οι ημικρανίες χωρίζονται από το πόσο συχνά συμβαίνουν και για πόσο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει απόλυτη θεραπεία επειδή δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητή η αιτία της.

Ο νευρολόγος και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Dr. Audrey Halpern μίλησε για τον εθισμό μας στην τεχνολογία, και πώς θα μπορούσε να συμβάλει στην πονοκεφάλους ή ημικρανίες.

1. Να κοιτάξει επίμονα σε μια ψηφιακή οθόνη

Cat computer

Στην εποχή που ζούμε το να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο μπροστά από μια οθόνη είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο καθώς το ότι έχουμε πολλές συσκευές όπως smartphones, laptops και τηλεοράσεις. Έτσι λοιπόν αυτομάτως αυξάνονται οι ώρες που εκθέτουμε τα μάτια μας σε μια οθόνη και αυτό είναι η αρχή μιας ημικρανίας. Γι αυτό λοιπόν το διάλυμα πρέπει να γίνει ο καλύτερός μας φίλος και γιατί όχι, να μειώσουμε τη φωτεινότητα της οθόνης.

 

2. Κουράζοντας το λαιμό μας

Neck strain
Κοιτάζοντας συνεχώς με σκυμμένο κεφάλι το κινητό μας ή διαβάζοντας ώρες ένα βιβλίο ταλαιπωρούμε την περιοχή του αυχένα και έτσι έρχονται οι ημικρανίες.
Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η εύρεση ενός διαφορετικού τρόπου να διαβάσουμε ένα βιβλίο και γενικότερα να μειώσουμε την πίεση που ασκείτε στον αυχένα μας.

3. Έντονος φωτισμός

Night phone

Εάν το τελευταίο πράγμα που κάνετε πριν κοιμηθείτε είναι να κοιτάζετε για ώρες το κινητό σας τηλέφωνο και να κάνετε chat στο facebook τότε πρέπει να το περιορίσετε. Ο λόγος είναι ότι έτσι επηρεάζεται ο κύκλος του ύπνου σας και χωρίς να το καταλάβετε το πρωί μόλις ξυπνήσετε θα είστε αυτομάτως στρεσαρισμένοι.

Ο οργανισμός μας πρέπει να μπαίνει στην κατάσταση του ύπνου ομαλά και με βήματα, όχι με απότομες κινήσεις και πολύ έντονο φωτισμό στο χώρο διότι υπάρχει ενδεχόμενο να ξαγρυπνήσετε όλο το βράδυ. Οπότε η καλύτερη λύση είναι να κοιμάστε στο απόλυτο σκοτάδι ή σε περίπτωση που δε μπορείτε να αφήσετε έναν απαλό-χαμηλό φωτισμό στο χώρο.